Servisne informacije za srijedu 1.08.2018.

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 19 stepeni celzijusa. Danas u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.Na jugu, pljusak samo ponegdje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 16 do 23, na jugu od 21 do 26, a najviša dnevna od 25 do 32, na jugu do 35 stupnjeva.

Nakon svježijeg jutarnjeg perioda, drugi dio dana će biti manje ugodan usljed izraženijeg osjeta sparine i nestabilnog vremena. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije i malaksalosti. Na jugu će biti ugodnije.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 1 puta, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća, u kojima su povrijeđene 2 osobe.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 71 pregled.

Smeće se danas odvozi iz naselja  Vukovije Gornje,Subašicđći, Ćive i Masle II,  Vukovije Donje od Jutela desna strana do Jukanovića, Bulatovci, ,Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši,Zukanovići,Markovići, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do Piste.

Stanje na cestama

Kolovoz je jutros pretežno suh, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić , Doljani i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, narednih šest mjeseci obustavljen je saobraćaj putničkih vozila. Alternativni granični prelaz je Bosanska Kostajnica-Hrvatska Kostajnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *