Servisne informacije za ponedjeljak 17.06.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 17 stepeni celzijusa. Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijema sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina poslije podne i u večernjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano, uz umjeren porast oblačnosti poslije podne što može uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu od 26 do 31 stepeni. 

Biometeorološke prilike i dalje su relativno povoljne. Mada će se vrijeme promijeniti, izraženije u dijelu Bosne, osvježenje u vidu pljuskova i nižih temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. U Hercegovini sunčanije, u drugom dijelu dana opšta slika će se djelimično pokvariti. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen  jednom, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća, u kojima su 2 osobe teško povrijeđene, četiri su zadobile lakše povrede, a dvije osobe povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 128 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 12 beba, osam dječaka i četiri djevojčice.

Smeće se odvozi iz naselja: Od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac, Robne kuće Centar i Hamzići, Rainci Donji od Ciglane – Hrastovi do stadiona Pedići, Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak i Kadrići.

Stanje na cestama

Zbog nestabilne vremenske situacije i najavljenih padavina, kao i povećane opasnosti od odrona, savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Zbog oštećenja na kolovozu usljed jučerašnjih padavina otežano se saobraća na magistralnom putu M-18 Stupari-Đurđevik.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati, mogu se očekivati povremene kraće obustave (15 minuta) saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: