Servisne informacije za ponedjeljak 11.06.2018.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 20 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 984 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 34 °C.

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti.

Prema informacijama iz PS Kalesija, u protekla 24 sata dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima su dva lica povrijeđena. Na području općine Kalesija počinjena su i dva krivična djela.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 113 pregleda.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 10.06.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC i Lukavac, dok se na lokalitetima Bukinje, Živinice i Mobilna: Gračanica nije mogao ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite TK, u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih intervencija VJ Gradačac imala je intervenciju u mjestu Vučkovci gdje je gorio pomoćni objekat.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu M-14.1 Donji Svilaj-Bosanski Brod (naselje Struge) zbog radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi,gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *