Servisne informacije za ponedjeljak 10.06.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 20 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C. 

Početak nove sedmice obilježit će povoljne biometeorološke prilike, uslovljene stabilnim vremenom. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Nakon ugodnijih noćnih i jutarnjih sati, visoke temperature i izraženiji osjet sparine, u drugom dijelu dana mogli bi uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 4 puta, evidentirano je izvršenje 7 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća, u kojima je povrijeđeno ukupno 7 osoba.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 115 pregleda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 15 beba, tri dječaka i 12 djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče, Babajići, od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehićima, Rainci Donji od stadiona Pedići, Zates, Olanovica, Carska Bašta, Katanovići i Paljevine.

Stanje na cestama

Povoljni vremenski uvjeti i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17 Bradina-Konjic, kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: