Servisne informacije za ponedjeljak 08.10.2018.

Jutros je u Kalesiji tmurno i maglovito vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 14 stepeni celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, uz nešto više oblačnosti, u sjevernim i istočnim područjima sa kišom. U ostalim djelovima bez padavina. Tokom dana, u cijeloj zemlji, nestabilno sa kišom, a moguća je i grmljavina. Na krajnjem jugu i bez padavina. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu od 23 do 26 stepeni.

Mjestimično tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. U Hercegovini će biti sunčanije i ugodnije.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 11 puta, evidentirano je izvršenje šest krivičnih djela i 14 saobraćajnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše povrijeđene, a za pet osoba ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija tokom vikenda obavili su 128 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je devet beba; četiri dječaka i pet djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: od Begove pekare, Gutići, Dolina, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Rainci Donji od stadiona Pedići i Zates, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja.

Stanje na cestama

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove jutarnja magla smanjuje vidljivost, a izdvajamo puteve uz Lašvu i Drinu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo:autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim magistralne puteve: M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, kao i regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09:00 do 13:00 sati i od 15:00 do 18:00 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *