Servisne informacije za ponedjeljak 05.11.2018.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima tmurno i maglovito vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 10 stepeni celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne će biti i dosta magle. U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše na jugu i zapadu zemlje. Vjetar većinom slab južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne sredinom dana umjereno jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

Stabilnije vremenske prilike, uz temperature koje neće suviše oscilirati, djelovaće ugodno na većinu populacije. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su umjerene poteškoće, ponajviše zbog mjestimično izraženije naoblake. U drugom dijelu dana opšta slike će biti nešto lošija u Hercegovini, Krajini i dijelu centralne Bosne.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, dogodilo se 8 krivičnih djela i 4 saobraćajne nesreće.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 101 pregled.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je 5 beba; 3 dječaka i 2 djevojčice.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče, Babajići, Dubnica Gornja sve do rječice Bijeljevac i Robne kuće Centar, Vukovije Gornje, Džafići, mejtefište, Zenuni, Masle, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: