Servisne informacije za ponedjeljak 04.03.2019.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je sunčano uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 3 stepena celzijusa. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Jače naoblačenje sa zapada u noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jaki udari juga su izgledni na području Krajine i zapada Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen 5 puta, evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća, u kojima su dvije osobe zadobile povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 153 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu, u protekla 24 sata rođene su 4 bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Od Begove pekare, Gutići, Dolina, Rainci od raskršća za Šehiće do Begove pekare, Vukovije Donje od Jutela desna strana do Jukanovića, Bulatovci, Memići do rijeke Tavne, Brezik, Hemlijaši, Zukanovići i Markovići.

Stanje na cestama

Kolovoz je ovoga jutra suh i mjestimično vlažan. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije se saobraća na putevima gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase, kao i magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *