Servisne informacije za ponedjeljak 03.12.2018.

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 2 stepena celzijusa. Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Krajini i na zapadu Bosne, te ponegdje u centralnim područjima, a u ostalim djelovima bez padavina. Poslije podne, postupan prestanak padavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, na jugu od 12 do 15 stepeni.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti, uz blagi porast temperatura i sunčane intervale u drugom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se umanjiti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju.

U MUP-u TK smo saznali da javni red i mir nije narušavan, evidentirano je izvršenje 5 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća. Tjelesne povrede zadobile su 2 osobe.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija tokom vikenda obavili su 89 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu u protekla 24 sata rođene 2 bebe, 1 dječak i 1 djevojčica.

Smeće se danas odvozi iz naselja: od raskršća Međaš – Pista prema džamiji Vukovije Gornje – Bara do pijace mosta Tojšići, Novo Naselje, Prnjavor, Kurtići, Dubnica Donja, Vukovije Donje, Jukanovići desna strana do Piste, Memići – od riječice Tavne, Osnovna škola u Memićima do benziske pumpe HaliloviĆ, Šahbazi i Muratovići.

Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo šire područje Sarajeva, zatim dionice Visoko-Zenica, Konjic-Jablanica, Kupres-Šuica i Bosansko Grahovo-Strmica, kao i dionice uz rijeku Drinu. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *