Servisne informacije za ponedjeljak 01.10.2018.

Jutros je u Kalesiji sunčano sa maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 4 stepena celzijusa. Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vriijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Poslije podne naoblačenje u Krajini, a krajem dana i u večernjim satima postepeno i u ostatku naše zemlje. U večernjim satima kiša se očekuje u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne, a u noći sa ponedjeljka na utorak i u ostalim područjima. Vjetar u Posavini i na sjeveroistoku Bosne, većio dio dana, slab sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku naše zemlje slab do umjeren jugozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutarnjih i večernjih sati, osobito u unutrašnjosti zemlje. U drugom dijelu dana, pod uticajem pogoršanja, kod osoba osjetljivih na promjene doći će do jačanja tegoba. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, reumatski i bolovi na mjestima ozljeda, problemi sa snom.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona saznali smo da je u protekla 24 sata javni red i mir narušen jednom, dogodila se 2 krivična djela,  6 saobraćajnih nesreća, u kojima je jedno lice zadobilo teške povrede, a za dva lica se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija tokom vikenda obavili su 119 pregleda.

U tuzlanskom porodilištu rođeno je 11 beba,  od toga je 7 dječaka i 4 djevojčice.

Stanje na cestama

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima, skrećemo pažnju na jutarnju maglu.

Zbog radova na izgradnji kolektora, na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše (Barić), saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-5 Blažuj-Gromiljak i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce.

Radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore izvode se na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, zbog čega je na ovoj dionici na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *