Servisne informacije za petak, 5.10.2018.godine

Jutros je u Kalesiji svanulo sunčano jutro.Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa. Danas  se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, u večernjim satima, lokalno može usloviti slabu kiša ili pljuskove. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 18, a dnevne od 21 do 27, na jugu do 29 °C.

Stabilno vrijeme u većem dijelu dana uslovljava povoljnije biometeorološke prilike. Opšta slika će biti ljepša u Bosni. Tokom poslijepodneva u Hercegovini i na jugozapadu zemlje, pod uticajem nadolazeće promjene, postepeno će jačati tegobe kod osjetljivih osoba. Moguće su meteopatske promjene u vidu glavobolje  i nesanice.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 6 krivičnih djela. Dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća, u kojima je 1 osoba teško povrijeđena, 2 lakše, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 2 osobe.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. Jedno lice zadobilo je teške tjelesne povrede.

U toku 24 sata vartogasci su imali jednu intervenciju.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija tokom vikenda obavili su 44 pregleda.

Otežano vodosnabdijevanje u nekoliko naselja općine Kalesija.

Smeće se danas odvozi iz naselja: Kikači Centar, G.Kikači, Ćivića Brdo i Kundakovići, od benziske pumpe  do raskršća prema Šehićima, Tubići,Novo Naselje,Magistralni put do Prnjavora Huremi i Ulica Senada Požegića.

Stanje na cestama

U istočnim i centralnim krajevima naše zemlje magla ovoga jutra smanjuje vidljivost, pa savjetujemo oprezniju vožnju. U ostalim krajevima ima slabije jutarnje magle, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu M-4 Teslić-Karuše, zbog čega na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (od 07 do 17 sati).

Zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta, dionica Visoko – Podlugovi, od danas vozila će saobraćati dvosmjerno, jednom saobraćajnom trakom (smjer Sarajevo – Zenica).

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj-Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *