Servisne informacije za petak 21.06.2019. godine

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 21 stepen celzijusa. Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 28 do 34 °C. 

Uz više svježine, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed porasta temperatura i mogućih pljuskova, kod osjetljivih osoba su moguće izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 2 puta, evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Na području TK dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 43 pregleda.

Smeće se odvozi iz naselja: Hrasno Gornje, Hrasno Donje, Brdo, Babina Luka, Rainci Donji od raskrsnice Rainci Gornji do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Gornje, Subašići, Ćive, Masle II, Hadžići u Petrovicama Gornjim, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj.

Požari

Vatrogasne jedinice na području TK, osim nekoliko tehničkih, imale su intervencije na gašenju požara i to:

Grad Tuzla

PVJ. Tuzle imala je jednu intervenciju u naselju Bukinje gdje su gasili putničko motorno vozilo. Požar ugašen

Općina Banovići

PVJ. Banovići je imala intervenciju na gašenju kuće u naselju Grivice.(totalna šteta).Požar ugašen.

NUS

„A“ tim FUCZ Tuzla za uklanjanje NUS-a boravio je u Sarajevu, pripreme za međunarodnu vježbu.

Na području TK-a prijavljeni NUS preuzimali i uništavali pripadnici tima FUCZ iz Orašja.

Na zadatku MSP „Orahovica“ na području općine Lukavac uništavanje pronađenog NUS-a obavljali pripadnici tima FUCZ.

„B“ tim FUCZ Tuzla za deminiranje obavljao je poslove na deminiranju na zadatku Žuč (Sarajevski kanton).

U protekla 24 sata KOC Tuzla je zaprimio prijavu NUS-a od OSCZ Sapna.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Mrkonjić Grad-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera. Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac Zenica-Tetovo-Nemila.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Najavljen je početak radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-5 Vitez- Nova Bila, na mjestu izvođenja radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Donji Vakuf-Travnik, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: