Servisne informacije za petak 14.09.2018.

U Kalesiji je jutros vrijeme vedro i sunčano. Temperatura u 8 sati iznosila je 12 stepeni celzijusa. Vlažnost zraka je 99 %, dok je pritisak 1016 hPa. Danas  će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u Krajini, zapadnim, jugozapadnim područjima Bosne, kao i ponegdje na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 25 do 31 °C.

Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika postepeno će se pogoršavati, izraženije na zapadu zemlje i u Hercegovini.

Iz MUP-a TK smo dobili podatak da je javni red i mir nije narušavan, evidentirano je 3 krivična djela i dogodilo se 7  saobraćajnih nesreća, u kojima su 3 osobe lakše povrijeđene, a za jednu osobu se ljekari nisu izjasnili o stepenu povreda.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 46 pregleda.

Smeće se odvozi iz naselja: Kalesija Gornja, Jusupovići, Pahunjak, Kadrići, Vukovije Gornje, Dzafići, Mejtefište, Zenuni, Masle, MZ Tojsici – Centar, Gornji Tojsici do Hidana i Žutog mosta kod pijace.

Servisnim informacijama dodajemo podatke iz tuzlanskog porodilišta, gdje je u protekla 24 sata rođeno 12 beba: devet djevojčica i tri dječaka.

Stanje na cestama 

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u istočnim i centralnim krajevima, skrećemo pažnju na jutarnju maglu.

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala od danas (14.09.) do 23.septembra, od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad).

Zbog redovnog održavanja rasvjete u tunelu Crnaja na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica, danas od 09 do 18 sati vozila će saobraćati jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Danas od 07 do 18 sati zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-466 (prema Trebeviću) od hotela „Pino Nature“ prema Brusu (u dužini 900 metara). Za vrijeme obustave alternativni pravci su: pristupni put za Vidikovac-Apelova cesta-Vidikovac-Brus i R-446a-Lukavica-Klek-Jasik-Brus.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja izdvajamo regionalne puteve: R-418 Prozor-Tomislavgrad (Podbor-Aćimići), R-445 Lješevo-Visoko, R-454a Bratunac-Drinjača i R-474 Jelah-Piljužići.

Vremenski uvjeti danas su povoljni, a promet vozila umjeren.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, do 22.09. od 09 do 13 sati, ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Napominjemo vozače da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: