Servisne informacije za petak 10.08.2018.

U Kalesiji i okolnim mjestima jutros je vedro i sunčano vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 23 stepena celzijusa. Danas  prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguć i grad. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. U poslijepodnevnim satima će osvježenje, uslovljeno pljuskovima i nešto nižim temperaturama u odnosu na protekle dane pozitivno djelovati na većinu populacije.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 6 puta, evidentirano je 5 krivična djela. Dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno 6 osoba.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija javni red i mir narušen je dva puta.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 70  pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja Vukovije Gornje, Dzafići ,Mejtefište,Zenuni, Masle, Memići – od riječice Tavne,osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilovic, Šahbazi i Muratovići , Magistrala Tojšići,Mujdani,Ibralići,Hidani,Spreče,Babaići.

Stanje na putevima 

Vikend je pred nama, pa tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca i graničnih prelaza. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Izbjegavajte duža putovanja u najtoplijem dijelu dana, a ukoliko ipak vozite, pravite češće pauze.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova Ban Brdo preusmjeren iz vozne u preticajnu traku) i Kakanj-Visoko (most u blizini petlje Visoko), kao i dionice magistralnih puteva: M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, M-16 Karanovac-Crna Rijeka, M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-6 Domanovići-Stolac.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prelazu Izačić na izlazu iz BIH, a na GP Bosanski Brod kolona vozila je na ulazu u BIH.  Na graničnim prelazima Doljani i Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali gužva je u međuprostoru (na ulazu u HR).  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *