Servisne informacije za petak, 08.02.2019.godine

U Kalesiji i okolnim mjestima svanulo je oblačno jutro sa maglom. Temperatura u 8 sati iznosila je -2   stepena. Danas u većem dijelu Bosne pretežno oblačno, po kotlinama prije podne i magla. Sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

Slično kao i proteklog dana, U Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem zapadu zemlje će biti ugodnije, uz više sunca. U Bosni će povećana naoblaka, kao i magla u prijepodnevnim satima, uzrokovati manje poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Sa dolaskom noći, uz jačanje juga, opšta slika će se dodatno pogoršati.

U MUP-u TK smo saznali da je javni red i mir narušen 3 puta, evidentirano je 6 krivičnih djela. Dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo saobraćajnih nezgoda, krivičnih djela niti slučajeva u kojima je javni red i mir narušen.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 60 pregleda.

Otežano vodosnabdijevanje u nekoliko naselja općine Kalesija.

Smeće se odvozi iz naselja:Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani, Spreče i Babajići, od benziske pumpe IBM do raskršća prema Šehicima, Donji Rainci od stadiona Pedići i Zates, Olanovica,Carska Bašta,Katanovici i Paljevine.

Stanje na putevima 

Magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Drinu, kao i na putevima: Priluka-Glamoč, Livno-Šuica, Konjic-Drežnica i Jablanica- Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Kolovoz je mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog najavljenih radova na redovnom održavanju rasvjete, danas do 16 sati, u tunelima Ivan, Crnaja, Jelašje, Lendava i Salakovac na magistralnom putu M-17 vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase saobraćaju preko Komara (Travnik-Donji Vakuf).

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: