Servisne informacije za 31.10.2017

Jutros je u Kalesiji sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 1 stepen celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 998 hektopaskala. Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme, ponegdje, uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro i veći dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom ili sumaglicom. Vjetar u Bosni slab promjenjivog smjera, a u Hercegovini prije podne umjerena, a poslije podne slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, na jugu od 14 do 19 stupnjeva.

Smeće se danas odvozi iz naselja Gojčin, Jelovo Brdo, Jajići, Brda, Hrvačići, – AERODROM, Seljublje, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići, Šehići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići, Ibralići.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

Opština Srebrenik

PVJ Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara koji je izbio u firmi za proizvodnju peleta u ulici 2011 Oslobodilačke Brigade. Požar ugašen.

Opština Gračanica

PVJ Gračanica imala je intervenciju kod saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Donja Lohinja na magistralnom putu R-4

NUS

„B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla na specijalnoj obuci na rijeci Neretvi u Konjicu.

„B“ tim za deminiranje FUCZ Žepče i Mašinski tim FUCZ  nastavili su proces deminiranja na zadatku „Kalesija Grad –  Olanovica 1 d“ na području općine Kalesija.

Prijavljen NUS od strane OSCZ Sapna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *