Servisne informacije za 28.11.2017

U Kalesiji je jutros prohladno sa maglom i mrazom. Temperatura u 8 sati iznosila je minus tri stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 991 hektopaskal. Danas prije podne niska oblačnost po kotlinama centralne i istočne Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno vedro. Poslije podne i prema kraju dana, postupni porast oblačnosti, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima uvjetovat će pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7 stepeni.

Nakon hladnog jutra, temperatura će tokom dana djelimično porasti i opšta slika će se popraviti u većem dijelu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 65 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja Gojčin, Jelovo Brdo,Jajići, Brda, Hrvačići, – AERODROM Seljublje, Horozovina, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići, Šehići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići, Ibralići, Zulfići.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 27.11.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i mobilna: Kalesija dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja TK, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i jednu  intervenciju na gašenju požara i to na području Grada Tuzla gdje je u ulici 15. Maja došlo do požara na elektro instalacijama. Požar je lokaliziran i ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *