Servisne informacije za 24.07.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 22 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 92 procenta, atmosferski pritisak 981 hektopaskal. Danas će preko dana umjerena oblačnost sa zapada prelaziti preko Bosne i Hercegovine. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi u sjevernim područjima Bosne. Krajem dana i tokom noći na utorak se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u cijeloj zemlji usloviti kišu, jače pljuskove i grmljavinu. Moguće je jače grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab, sredinom dana umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu do 38°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Prnjavoru. U ovoj saobraćajnoj nesreći jedno lice je lakše povrijeđeno.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice Zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, kvalitet zraka za dan 23.07.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac,Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Kladanj ne može ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice  u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih imale su i 11 intervencija na gašenju požara i to:

– PVJ Banovići je imala dvije intervencije na gašenju požara i to požar  na niskom rastinju u naselju Mušići i požar na automobilu u naselju Oskova,

– PVJ Gračanica je imala četiri intervencije na gašenju požara i to dva puta požar na šumi i niskom rastinju na lokalitetu Rašljeva, dovište Ratiš, požar na niskom rastinju u naselju Lukavica i požar na niskom rastinju na lokalitetu Lendići,

– PVJ Kalesija je imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Kikači,

– PVJ Lukavac je imala intervenciju na gašenju požara na šumi i niskom rastinju u naselju Bokavići,

– PVJ Srebrenik je imala dvije intervencije na gašenju požara na šumi i niskom rastinju na lokalitetu Ratiš i požar niskog rastinja u naselju Čifluk,

– IVJ Đurđevik je imala intervenciju na gašenju požara u naselju Ciljuge, ul. Sadnice, na privatnoj kući,

Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *