Servisne informacije za 20.11.2017

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 2 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, atmosferski pritisak 990 hektopaskala. Danas u oblačnim područjima i u mjestima sa maglom postepeno razvedravanje prije podne. U sunčanim područjima cijeli dan bez promjene vremena. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Nakon hladnog jutra, kada je neophodno posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popraviti sa odmicanjem dana. Opšta slika će, uz više sunca, biti ljepša u Hercegovini, pri tome će bura pojačavati osjet hladnoće i uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Poslije podne će u cijeloj zemlji biti ugodnije.

Na području općine Kalesija, u protekla 24 sata počinjeno je jedno krivično djelo, navodi se u izvještaju iz PS Kalesija.

Smeće se danas (20.11) odvozi iz naselja Bulatovci, ,Memići do rijeke Tavne, Hemlijaši, Zukanovići, Markovići, do benziske pumpe Halilović, Kikači, Ćivića Brdo, G.Kikači, Kundakovići, Donji Rainci od stadiona u Pedićima i Zates.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požar

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih intervencija nisu imale intervencija na gašenju požara.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *