Servisne informacije za 18.12.2017

Jutros je u Kalesiji oblačno i tmurno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je 0 stepeni celzijusa. Danas se u većem dijelu zemlje prognozira oblačno vrijeme. Većinom sa slabim snijegom, u nizinama je moguća i slaba kiša. Sunčanije na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

Biometeorološke prilike biće ugodnije u odnosu na protekli period. Na jugu će opšta slika, uz više sunca, biti ljepša. U Bosni stabilnije, pri tome hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura u većem dijelu dana.

Smeće se danas odvozi iz naselja  Tubići i Novo Naselje, magistralni put do Prnjavora, Kikači Centar, Ćivića Brdo, G. Kikači, Kundakovići, Gornje Hrasno, Donje Hrasno i zaseok Brdo, Babina Luka i Spreče.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona, kvalitet zraka za dan 17.12.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima BKC; Bukinje, Lukavac i Mobilna: Kalesija dok se na lokalitetima Skver i Živinice kvalitet zraka nije mogao ocijeniti.

Poplave

Općina Gračanica

Prema izvještaju operativnog centra civilne zaštite Gračanica na području općine Gračanica između MZ Miričina i MZ Stjepan polje još uvijek je poplavljeno oko 30 Ha poljoprivrednog zemljišta. Nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata. Vodostaj rijeke Spreče na mjernom mjestu Karanovac jutros u 06,00 sati bio je 297 cm (nivo kada se poduzimaju mjere ZiS-a 300 cm).

Općina Doboj Istok

Prema izještaju OSCZ Doboj Istok na području općine poplavljeno je oko 10 Ha poljoprivrednog zemljišta u priobalnom dijelu oko rijeke Spreče. Nema ugroženih stambenih ili infrastrukturnih objekata.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kanotna, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih, imale i dvije intervencije na gašenju požara i to na području Grada Tulzla gdje je u ulici 2. Oktobra gorjela elektro instalacija i u ulici Bukinjska gdje je gorio napušteni objekat (šupa). Požari su lokalizirani i ugašeni.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *