Servisne informacije za 18.09.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano sa maglom po kotlinama. Temperatura u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 99 procenata, atmosferski pritsak 988 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji, prije podne, preovladavati, uglavnom, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U večernjim satima i u noći sa ponedjeljka na utorak, sa sjeverozapada, naoblačenje praćeno kišom. Vjetar, slab do umjeren, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 21 do 26, na jugu do 29 °C.

Smeće se danas odvozi iz naselja  Olanovca, Carska Basta, Katanovići, Paljevine i ul. Senada Požegića, Gornji Rainci od Begove pekare desna strana do stadiona  G.Rainci (Ciglana), Donji Rainci od stadiona u G.Raincima (Ciglane) do stadiona u D.Raincima (Pedića).

 

Stanje na cestama

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan na većini putnih pravaca u BiH. Dužih zastoja nema, a intenzitet saobraćaja pojačan je u gradskim centrima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Sporije se saobraća na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Na ovim mjestima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Pale, Odžak-Donji Svilaj, Stupari–Kladanj, Simin Han-Kalesija, Živinice-Međaš, Srebrenik-Donja Orahovica i Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 15.,16., i 17.08.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, dok se na lokalitetima Živinice i Mobilna: Doboj Istok kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite na području Tuzlanskog kantona, vatrogasne jedinice u protekla 24 sata osim nekoliko tehničkih intervencija i obavljanja prevoza i dostave vode, nisu imale intervencije na gašenju požara.

NUS

Općina Lukavac

Akcija izvlačenja nastradalog u minskoj nesreći koja se dogodila 16.09.2017.godine, završena je 17.09.2017.godine u 11,20 sati. Pripadnici „B“ tima za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla izvukli su tijelo iz minskog polja oko 11,15 sati. Po nalogu kantonalnog tužitelja, koji je bio na licu mjesta, tijelo nastradalog je prevezeno u Komemorativni centar Tuzla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *