Servisne informacije za 12.09.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 99 procenata, atmosferski pritisak 976 hektopaskala. Danas će u većem dijelu zemlje preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Više sunčanog vremena u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje vjetar južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

U protekla 24 sata na području općine Kalesija nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nesreća. Počinjena su dva krivična djela, teška krađa u Donjim Vukovijama i nasilje u porodici u Gornjim Raincima, navodi se u izvještaju iz PS Kalesija.

Smeće se danas odvozi iz naselja Prnjavor,Kurtići,Huremi- AERODROM, Babina Luka, Donje Hrasno i zaseok Brdo, Spreče, Mujdani, Miljanovci, Hamzići, Pezići do Sarača – Jahića

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 11.08.2017. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok se na lokalitetu Mobilna: Doboj Istok kvalitet zraka ne može ocijeniti.

Stanje na  putevima TK

M-4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Požari

Općina Banovići. VJ općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara (garaža i auto) u naselju Hrvati.

NUS

Svi timovi FUCZ su u toku jučerašnjeg dana boravili na području Tuzlanskog kantona radi obilaska lokacija na kojima će se izvoditi NATO EADRCC vježba krajem septembra.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *