Servisne informacije za 06.11.2017

U Kalesiji i okolnim mjestima jutro je sunčano uz umjerenu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 5 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 100 procenata, amtosferski pritisak 983 hektopaskala. Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Krajini sa kišom. U centralnim i sjevernim područjima Bosne slabe i mjestimične padavine, a na istoku i sjeveroistoku Bosne, uglavnom, bez padavina. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru Bosne sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugoistočni. U Hercegovini i na zapadu Bosne, povremeno, sa jakim udarima vjetra. Dnevne temperatura od 10 do 16°C.

Nestabilno vrijeme kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, problemi sa snom. Tokom jutra preporučljivo je posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije.

Smeće se danas odvozi iz naselja Olanovica, Carska Bašta, Katanovići, Paljevine i ul. Senada Požegića, Gornji Rainci od Begove pekare desna strana do stadiona  G.Rainci (Ciglana), MZ Tojšići – Centar, Novo Naselje, Bara, Gornji Tojšići do Hidana.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice kvalitet zraka za dan 05.11.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, Bukinje, Lukavac dok je na lokalitetima BKC i Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

Stanje na  putevima TK

R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja Zbog rekonstrukcije kolovoza na regionalnom putu R – 461a Srebrenik – Orahovica Donja, od raskrsnice za Brnjičane do raskrsnice za Moranjce,  od 07 do 19 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R – 469 Živinice – Međaš Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih cesta R – 469 i R – 470, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *