Servisne informacije za 05.12.2017

Jutros je u Kalesiji maglovito i prohladno vrijeme. Temperatura u 8 sati iznosila je – 2 stepena celzijusa. Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno. Slab snijeg u jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima i ponovo od večernjih sati prema kraju dana, kada na sjeveru i sjeveroistoku Bosne može pasti lokalno malo kiše. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se popraviti. U Hercegovini, na jugozapadu zemlje i u Krajini biće ugodnije uz više sunca, pri tome i prohladno, osobito u jutarnjim satima. U Bosni će duže zadržavanje naoblake i povremene padavine, uz hladno vrijeme, praviti probleme osjetljivim osobama. Sa približavanjame noći opšta slika će biti ljepša.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 56 pregleda.

Smeće se danas odvozi iz naselja Olanovca, Carska Bašta, Katanovići, Paljevine i ul. Senada Požegića – AERODROM, MZ Tojšići – Centar, Novo Naselje, Bara, Gornji Tojšići do Hidana.

 

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 04.12.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Kalesija ne može ocijeniti.

Stanje na putevima TK-a

Svi putevi na području TK-a su prohodni.

Požari  VJ na području TK osim nekoliko tehničkih imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to:

Općina Gračanica, VJ Gračanica imala je jednu intervenciju na gašenju požara, privatni stambeni objekat  u naselju Malešići.

Općina Lukavac, VJ Lukavac imala je jednu intervenciju na gašenju požara, el. instalacije u pekari „Dijamant“ u Lukavcu. Požari su lokalizovani i ugašeni.

NUS

„A“ tim za uklanjanje NUS-a FUCZ/KUCZ Tuzla i „B“ tim za deminiranje FUCZ/KUCZ Tuzla nisu izvodili radove radi loših vremenskih uvjeta.

Ostalo

Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla u saradnji sa Federalnom upravom civilne zaštite Sarajevo organizovala je Javnu raspravu o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu u Federaciji BiH. Javna rasprava je  održana u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, u ponedjeljak 4. decembra 2017. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *