Servisne informacije za 05.09.2017

U Kalesiji je jutros umjereno oblačno. Temperatura u 8 sati iznosila je 8 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 99 procenata, atmosferski pritisak 992 hektopaskala. Danas će umjereno naoblačenje sa sjeverozapada preći preko Bosne i Hercegovine. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu do 29°C.

Prema informacijama iz PS Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Tojšićima u kojoj, na svu sreću nije bilo povrijeđenih lica.

Smeće se danas odvozi iz naselja Gojčin, Jelovo Brdo,Jajići, Brda, Hrvačići, – AERODROM, Seljublje, Gornje Hrasno, Paraći, Dedajići, Zulfići, Šehići, Lipovice, Meškovići, Bukvari, Barčići, Ibralići.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom jutra i ne suviše visoke temperature danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti.

Stanje na cestama

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH jutros se saobraća nesmetano. Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta u gradskim centrima. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i skrećemo pažnju na povećan broj djece na saobraćajnicama, posebno u blizini škola.

U toku su sanacioni radovi u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim mjestima gdje se izvode sanacioni radovi.

Izdvajamo putne pravce: M-20 Ivanica-Trebinje, M-18 Stupari–Kladanj, M-4 Tuzla-Kalesija, R-414 Banja Luka-Turbei R-444 Breza-Vareš.

Vozače podsjećamo da je poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *