Servisne informacije za 04.12.2017

U Kalesiji jutros maglovito i prohladno vrijeme. Temperatura u 8 sati – 3 stepena celzijusa. Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. U ranim jutarnjim satima u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne moguć je slab snijeg. Vjetar slab u Bosni uglavnom zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 9 stepeni.

Nakon hladnog jutra u cijeloj zemlji, opšta slika djelimično će se popraviti pod uticajem stabilnijeg vremena i povremenih sunčanih intervala. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura. Duže zadržavanje naoblake u Bosni može kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće. U Hercegovini sunčanije u većem dijelu dana, pri tome neuobičajeno hladno za ovaj dio godine, stoga je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.
Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 76 pregleda.
Smeće se danas odvozi iz naselja Sarači, Zahirovići, Pjanići, Hadžići, Mešići, Vukovije Gornje- Masle, Ćive, Džafići, Gornja Kalesija- Kadrići, Jusupovići, Pahunjak.

Stanje na cestama 04. 12. 2017. u 08 : 45 sati

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-14.1 Bijeljina- Brčko u mjestu Čađavica, saobraćaj je potpuno obustavljen. U toku je obavljanje policijskog uviđaja.

U zasjenjenim stranama viših planinskih prevoja, kao i ponegdje u nižim područjima Bosne, upozoravamo na poledicu i ugaženi snijeg na kolovozu. Izdvajamo dionice: Sarajevo-Rogatica, Sarajevo-Foča, Tarčin-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj i Turbe-Banja Luka. Vozačima skrećemo pažnju i na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle, posebno u sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim krajevima zemlje.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-466 Kakanj-Ponijeri, R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *