Servisne informacije za 04.09.2017

Jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima sunčano uz malu oblačnost. Temperatura u 8 sati iznosila je 11 stepeni celzijusa. Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne nakon pretežno oblačnog jutra očekuje postepeno razvedravanje. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana ili u večernjim satima novo naoblačenje. Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini, prije podne, slaba bura, a poslije podne vjetar u skretanju na zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 19 do 24, na jugu od 23 do 28 °C.

Bioprognoza

Stabilnije i ugodnije u odnosu na vikend. Svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana povoljno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, ali bi se u noći mogle ponovo pojačati usljed približavanja promjene sa zapada. Neophodno je posvetiti i više pažnje odijevanju, izraženije u jutarnjim satima.

Stanje na  putevima TK

Pretežno vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakteriše saobraćajnu situaciju u BiH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Simin Han-Donje Caparde, Hrenovica-Mesići, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, Stupari- Kladanj i Drivuša.

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U većem djelu naše zemlje, danas počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Roditelji, ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite VEŽITE ih sigurnosnim pojasevima. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. ZABRANJENO je djeci mlađoj od 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu. Đaci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). SRETNO svima

Požari

Općina Živinice PVJ Živinice je imala tri intervencije na gašenju požara na niskom rastinju na lokalitetima Repuh, Dubrave i Živinice-grad. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Grad Tuzla PVB Tuzla je imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Borić. Požar je lokalizovan i ugašen.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *