Na magistralnom putu u Gornjim Raincima saobraća se jednom trakom naizmjenično

Jutros je u Kalesiji pretežno vedro. Temperatura u 8 sati iznosila je 16 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 92 procenta, atmosferski pritisak 987 hektopaskala. Danas će se zadržati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Maksimalna dnevna temperatura oko 26 stepeni celzijusa.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 29.05.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Živinice, Lukavac dok se na lokalitetu mobilna: Teočak ne može ocjeniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice, Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su pored nekoliko tehničkih imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Gradačac, u naselju Ledenice Donje gdje je u krugu firme za reciklažu došlo do požara niskog rastinja na manjoj površini i plastičnih folija. Požar je lokaliziran i ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *