Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 01.12.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu mobilna Sapna dok je na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje i Lukavac odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetu Cerik ne može se ocijeniti kvalitet zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M – 18 Tuzla – Ugljevik, zbog radova na deminiranju terena od 08.00 do 16.00 sati u mjestu Banj Brdo dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

R – 455a Svatovac – Živinice – Zelenika, zbog rekonstrukcije kolovoza obustavlja se saobraćaj na dionici Živinice (Finali-pruga)-Kulića raskršće (M-18). Saobraćaj se iz pravca Priluka za Živinice preusmjerava preko Ljubača, dok putnička vozila mogu koristiti lokalnu cestu kroz naselje Litve.

U protekla 24 sata  vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su pored nekoliko tehničkih, imale dvije intervencije na gašenju požara i to na području Grada Tuzle, MZ Dokanj, naselje Martinovići gdje je gorio jedan privatni stambeni objekat (kuća) i jedan pomoćni objekat (štala). Oba požara su lokalizirana i ugašena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *