Izvještaj o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 19.09.2016 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Lukavac i mobilna Čelić dok se na lokalitetima Bukinje i Cerik nije mogao ocijeniti.

Požari

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su, osim nekoliko tehničkih imale i dvije intervencije na gašenju požara.

– Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla imala je intervenciju na gašenju požaru na deponiji smeća na lokalitetu Ravna Trešnja,

– Vatrogasna jedinica Đurđevik imala je intervenciju na gašenju požara na drvenom objektu na lokalitetu Rajskog jezera u naselju Bašigovci.

Požari su lokalizovani i ugašeni.

NUS

„A“ tim za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla obavljao je poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Kalesija.

B“ tim za deminiranje Federalne uprave civilne zaštite/Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla, nastavio je proces deminiranja na zadacima „Duge njive“ u naselju Seljublje na području općine Kalesija.

Kantonalni operativni centar Tuzla je zaprimio i proslijedio za Federalnu upravu civilne zaštite  tri prijave NUS-a i to iz Općinskih štabova civilne zaštite Kalesija, Srebrenik i Gradačac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *