Danas umjereno oblačno i sunčano

U Kalesiji i okolini jutro je promjenjivo oblačno sa kraćim sunčanim intervalima. Temperatura u 8 sati iznosila je 15 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 95 procenata, atmosferski pritisak 997 hektopaskala. Za danas meteorolozi prognoziraju umjereno oblačno vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura oko 20 stepeni celzijusa.

U izvještaju Policijske stanice Kalesija se navodi da se u protekla 24 sata dogodila saobraćajna nesreća u Gornjim Raincima, u kojoj na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice kvalitet zraka za dan 15.05.2017 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac, Živinice, dok se na lokalitetu Mobilna: Teočak ne može ocijeniti

Stanje na  putevima TK

M – 4 Simin Han – Donje Caparde  Zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci na magistralnom putu  vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M – 18 Živinice, Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

R – 471 Lukavac – Banovići Zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac – Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

R – 459 Tuzla – Dokanj Zbog radova na sanaciji klizišta kod mjesta Jarići, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Raskrsnica R-469 i R-471 u Banovićima: Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 Živinice-Banovići-Ribnica i R-471 Banovići –Vijenac-Lukavac  u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 Poplave

Općina Gradačac Uslijed olujnog nevremena i velike količine kišnih padavina i grada (veličine klikera) koje je zahvatilo općinu Gradačac došlo je do izljevanja bujičnih potoka i rijeke Tinje iz korita u naseljima Srnice Donje i Vučkovci. Došlo je do prekida saobraćaja na relaciji Gradačac-Gračanica R – 460. Prijavljeno je plavljenje jednog stambenog objekta u naselju Vučkovci.

Općina Gračanica Uslijed olujnog nevremena i velike količine kišnih padavina koje je zahvatilo općinu Gračanica, u naseljima Babići i Škahovica, došlo je do izljevanja Babićkog potoka i Škahovićke rijeke koji su tom prilikom poplavili nekoliko stambenih objekata na ovom odručju.

Grad Tuzla Na području MZ Kiseljak došlo je do izljevanja lokalnog potoka koji je tom prilikom poplavio oko 5 dunuma poljoprivrednog zemljišta.

Nakon određenog vremena, stanje na području ovih naselja se normalizovalo.

Požari

Općina Gradačac DVD Gradačac je imala intervenciju na gašenju požara na stambenom objektu u naselju Srnice Donje. Požar je izazvao udar groma, a lokalizovan je i ugašen.

Općina Gradačac  Prema nezvaničnim informacijama uslijed udara groma smrtno je stradao uposlenik elektrodistribucije koji je izvodio radove na trafo stanici na teritoriji općine Gradačac.

Također, udar groma izazvao je požar na stambenom objektu, u naselju Srnice Donje.

NUS

„A“ tim vršio je uništavanje NUS-a na području općine Kalesija.

“B“ tim za deminiranje Tuzla nastavio je proces deminiranja na zadatku „Čelićka Rijeka“ na području općine Čelić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *