Vozi se po pretežno mokrom kolovozu

Zbog novih padavina i ugaženog snijega na kolovozu, jutros se sporije saobraća na putevima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni. Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Livno-Šujica-Kupres, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Mrkonjić Grad-Glamoč-Livno, Bihać-Ključ i Bihać-Cazin-Velika Kladuša. Na putnim pravcima Livno-Šujica i Livno-Mrkonjić Grad, upozoravamo i na jake udare vjetra. U ostatku zemlje vozi se po pretežno mokrom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnom pravcu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.  Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestali su odroni zemlje ili kamenja.  Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Zbog aktivnog klizišta na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo, saobraća se preticajnom trakom. Zbog izvođenja radova, preticajnom trakom saobraća se i na mostu Bojnik na dionici A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad. Molimo vozače da na ovim dionicama autoputa voze opreznije i smanjenom brzinom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćanja.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *