Vozači oprez: Smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini dionica koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, zatim putne pravce: Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, Jablanica-Prozor, Mostar-Nevesinje, Doboj-Tuzla-Bijeljina i Tuzla-Olovo, kao i puteve na širem području Sarajeva, Goražda, Bosanskog Broda i Bihaća. Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a na mjestimičnu poledicu upozoravamo na putnom pravcu Glamoč-Mrkonjić Grad. Zbog niskih temperatura, poledica je moguća i na ostalim putevima u planinskim predjelima, a pažnju skrećemo i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *