Vozači oprez: Kolovoz je mokar u većem dijelu zemlje

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je mokar u većem dijelu naše zemlje, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Zbog ledene kiše skrećemo pažnju na puteve Izačić-Bihać-Ripač-Užljebić i Bihać-Srbljani. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar, Bosanski Petrovac-Ključ, Kupres-Šuica-Tomislavgrad, Livno-Šuica, Drvar-Bosansko Grahovo-Strmica i Glamoč-Mliništa. Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima, vidljivost je ovoga jutra mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *