Vozači oprez: Kolovoz je mokar ili vlažan

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je zbog ledene kiše mjestimično zaleđen na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Izačić-Bihać-Srbljani. Vozačima se na ovim dionicama savjetuje da voze maksimalno oprezno.

Na moguću poledicu vozači se upozoravaju i u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Žepče-Maglaj, Teslić-Doboj-Tuzla, Livno-Glamoč, Lašva-Vitez- Novi Travnik, Olovo-Srebrenik, kao i na putevima na području Bihaća, Bosanskog Petrovca i Posušja.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, pa vozače iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez. Izdvajamo dionice: Bihać-Bosanska Krupa, Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Savjetuje se oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu i podsjećanje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *