Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano uz povoljne uslove za vožnju

Prema informacijama iz BIHAMK-a, Jutros se na putevima u BiH saobraća nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju. Zbog visokih dnevnih temperatura, vozače savjetujemo da izbjegavaju duža putovanja u najtoplijim dijelovima dana. Pojačana je frekvencija vozila na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, putevima prema moru, a posebno na graničnim prelazima.

Trenutno se duža zadržavanja bilježe na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje i Bijača, gdje se na izlazu iz BiH čeka između 60 i 90 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *