Saobraćaj se odvija po mokrom ili vlažnom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u našoj zemlji saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a učestali su i odroni na brojnim dionicama. Vidljivost je smanjena zbog magle na dionicama magistralnih puteva M-17 Konjic-Drežnica i M-16.2 Prozor-Jablanica, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, te uz rijeku Lašvu. Na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz. Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. S obzirom na dane vikenda i na nastupajući praznik, veće gužve očekujemo tokom dana, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *