Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva

Prema informacijama iz BIHAMK-a, magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: M-15 Glamoč-Priluka, M-15 Kolo-Tomislavgrad- Šuica- Kupers, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Lašvu. Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. S obzirom na dane vikenda i nastupajući praznik, gužve očekujemo, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *