“Zmajevi” u martu igraju dvije prijateljske utakmice

Robert Prosinečki osvaja bh.navijače. Bh.selektor ne miruje. Nakon američke turneje skoknuo je “doma” vidjeti porodicu, spakirao garderobu “za sva četiri godišnja doba” i stiže na radno mjesto.

– Dolazim u Sarajevo. Na Grbavici ću gledati Želju protiv Atletica – izjavio je za Sportske.ba Prosinečki.

Nema sumnje da će ova vijest obradovati, ne samo navijače Želje već i kompletnu sportsku javnost u BiH.

Prosinečki je ponudio još jednu poslasticu za naš portal.

– Planirao sam posjetiti naše “dečke”, ove standardne koji igraju u Evropi, ali imam sjednicu Izvršnog odbora i nove utakmice.

Koje?

– Već sad u martu igramo s Bugarskom i Senegalom. S Bugarima igramo 23.marta u Sofiji, a mislim 27.03.sa Senegalom u Francuskoj. Još ne znam gdje tačno – otkrio je Prosinečki ekskluzivno za čitatelje portala Sportske.ba.

Igrat će najbolji igrači?

– Da, daaa!. Fifin je termin i pozvat ćemo najbolje igrače, dakle Džeku, Pjanića i ostale.

I neke s američke turneje?

– Naravno. Drago mi je da smo na turneji dobili upravo to. Igrali smo dosta dobro tri poluvremena protiv SAD-a i Meksika, iako smo se naputovali kao Marco Polo. Bilo je naporno, ali dobili smo nekoliko novih igrača koji će pojačati konkurenciju. To je najveći dobitak turneje.

Selektor je otišao korak dalje u pohvalama.

– Možda nisam bio uvjerljiv kada sam govorio da BiH ima potencijala, ali evo Menalo, Todorović, Lončar, Mihojević su to potvrdili. Za Medunjanina i Šehića ne trebam trošiti riječi. Momci su bili super, izuzetno korektni i karakterni. Ja im čestitam. Idemo dalje, u nove akcije. Bit će još ovakvih utakmica. Želim da svi dobiju šansu i pokažu svoj kvalitet – izjavio je Prosinečki za Sportske.ba.

Neki raniji selektori domaće igrače nisu uopće primjećivali, a još manje im davali šansu. Rijetko su gledali derbije, a “Žuti” dolazi gledati juniore, promovira domaću ligu, hvali premijerligaške vedete i otvara im vrata reprezentacije.

I, što je najvažnije, on živi s reprezentacijom, nije poput prethodnika, koji su na svoje radno mjesto dolazili tri četiri puta godišnje.
Premda je u kampanji javnost bila podijeljena između Mehe Kodre, Amara Osima i Roberta Prosinečkog, bh. reprezentacija i njen uspjeh želja je svih nas.

I najveći “fanovi” Amara Osima i Kodre, danas mogu biti sretni što reprezentacija ima ovakvog selektora.

 

 

 

(Sportske.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *