Zmajevi će za učešće u Ligi nacija i osvajanje prvog mjesta u grupi dobiti tri miliona eura

UEFA je prije početka Lige nacija odredila iznose koje će dobiti reprezentacije učesnice ovog takmičenja, a taj iznos u Ligi B, u kojoj su Zmajevi, iznosi 1,5 miliona eura. Međutim, zahvaljujući odličnim igrama i rezultatima te osvajanju 10 bodova od mogućih 12 iz četiri odigrane utakmice Nogometni savez BiH će inkasirati tri miliona eura.

Liga nacija je počela u septembru te je uvedena nakon konsultacija s nacionalnim savezima, selektorima, igračima i navijačima. Povratne informacije su pokazale da dosad igrani prijateljski mečevi ne donose adekvatnu konkurentnost i takmičarski duh.

UEFA je zahvaljujući svojoj stabilnoj finansijskoj situaciji u oktobru povećala novčane iznose i bonuse koji su namijenjeni reprezentacijama u Ligi nacija.

Ova informacija je objavljena na zvaničnoj internet-stranici Nogometnog saveza BiH, a razlog izostanka Pjanića i Vranješa su povrede.

Pjanić ima problema sa zadnjom natkoljenom ložom, dok Vranješ ima upalu grla, sinusa i dišnih puteva. Oba igrača su nastupila protiv Austrije u Ligi nacija.

Zmajevi će danas u podne avionom otputovati u Las Palmas gdje će u nedjelju odigrati prijateljski meč protiv Španije.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *