Sve za FK Guber: Sutra u Srebrenici fudbalski spektakl; igraju Baždarević, Bolić, Šećerbegović, Konjić i… Savo Milošević

Ekipa veterana bosanskohercegovačkog nogometa gostuje u Srebrenici, gdje će odigrati utakmicu protiv lokalnog Gubera.

Prva nogometna lopta u Srebrenicu je stigla davne 1923., a već naredne je osnovan klub…

Jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini, i ne mari za etničku pripadnost igrača, zbog čega je jedna od najpozitivnijih priča u ovom gradu.

Asocijacija sportskih novinara FBiH i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić zajedničkim snagama organizuju ovu utakmicu i druženje nakon nje.

Cilj je da se medijski pokrije rad FK Guber, jedna od pozitivnijih priča u Srebrenici. A ekipa veterana bh. nogometa dolazi u jakom sastavu.

Golmani su Adnan Gušo i Rizah Mešković, u odbrani igraju Vedin Musić, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Aldin Džidić, u sredini terena selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević, te Vlatko Glavaš, Branislav Krunić, Mirsad Bešlija i Nermin Šabić, dok u napadu igraju Elvir Bolić, te slavni igrači tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović i Mersed Kovačević, te nekadašnji reprezentativac BiH Darko Maletić, a kao gost dolazi Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana.

Utakmica u Srebrenici još jedna je u nizu aktivnosti Asocijacije sportskih novinara. Utakmica na stadionu FK Guber igra se u četvrtak, 27. aprila, s početkom u 16 sati.

SB

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *