Semir Mujkanović najbolji nogometaš općine Kalesija za 2018.godinu

Semir Mujkanović  je proglašen za najboljeg nogometaša, a njegov klub Mladost iz Kikača za najuspješniji nogometni kolektiv općine Kalesija za 2018.godinu. Mujkanović je kapiten i najbolji strijelac kluba iz Kikača koji se u ovoj godini, kao pobjednik KUP-a TK-a, plasirao u federalni, a potom i u završnicu KUP-a BiH, gdje su stigli do osmine finala.

Nagradu za sezonu iz snova za FK Mladost iz Kikača dobio je i Muradif Smajić, koji je proglašen za najboljeg nogometnog radnika općine Kalesija u 2018.godini.

Priznanje za najboljeg trenera dodijeljeno je Mensuru Šmigaloviću, aktuelnom treneru FK Sloga iz Tojšića, koji je u prošloj sezoni bio na klupi Bosne iz Kalesije.

Nagradu je dobio i Safet Mujkić, najbolji strijelac prošle sezone u Drugoj ligi FBiH „Sjever“, a nagrađena je i nogometna reprezentativka BiH Fadila Mujkić.

Najviše nagrada u omladinskim selekcijama osvojili su mladi nogometaši FK Memići, što je dokaz kvalitetnog rada sa mlađim selekcijama u ovom klubu. Pretpioniri iz Memića su osvojili prvo mjesto u općinskom takmičenju. Eldar Beširović pojedinačno a njegov klub (FK Memići) ekipno su proglašeni za najuspješnije u kategoriji pjetlića.

Amar Hadžić, član  Fudbalskog kluba ”Bosna”  Kalesija je najuspješniji pionir, a njegov klupski kolega Benjamin Križevac je proglašen za najboljeg kadeta. FK Memići su najbolji ekipno u kadetskoj selekciji.

U juniorskoj selekciji najbolje rezultate ove godine ostvarili su u FK Sloga Tojšići, ekipno i igrač ovog kluba Emrah Hodžić.

Ocjenjivački žiri za izbor najboljeg nogometaša općine Kalesija bio je u sastavu: Jusuf Poljaković iz Vukovija Donjih, potpredsjednik Nogometnog saveza općine Kalesija, profesori tjelesnog odgoja i sporta Izet Bukvarević i Zijad Džafić, Edin Lokmić nogometni sportski radnik i Samra Redžić, novinarka Neon televizije.

Nagrade najboljim nogometašima i klubovima uručili su Jusuf Poljaković, potpredsjednik NS općine Kalesija, Muradif Smajić, član IO NS općine Kalesija, Edin Lokmić, član ocjenjivačkog žirija i Ramo Abidović, predstavnik općine Kalesija.

U kulturno zabavnom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Kalesija.

Organizator tradicionalne manifestacije proglašenja najboljih nogometaša i klubova općine Kalesija bio je Nogometni savez općine Kalesija.

FOTO:

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *