Raspored utakmica bh. reprezentacije do kraja kvalifikacija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sinoć sa selekcijom Grčke nastavivši tako solidan kvalifikacijski ciklus.

Zmajevi su vodili veći dio meča, na kraju su ipak ostali bez dva važna boda. No, nije to mnogo ugrozilo šanse bh. reprezentacije u baraž. O prvom mjestu, jasno je to od početka, niko realan nije ni razmišljao. Ono je rezervirano za Belgiju, jednu od najboljih nacionalnih selekcija svijeta trenutno.

Bitka za drugo mjesto sinoć je dobila drukčiji kontekst, ne toliko zbog rezultata jer do kraja je svakako ostalo previše utakmica, koliko zbog sjajne igre koja je podsjetila na najbolje dane bh. reprezentacije.

A do kraja kvalifikacija, bh. tim odigraće još šest utakmica. Dva najteža gostovanja u grupi su odrađena, tako da se slobodno može kazati da je ono najgore iza Mehmeda Baždarevića i njegovih izabranika. Šta slijedi do kraja ciklusa?

Prvi meč u narednoj godini bh. tim igraće protiv Gibraltara kući, a Zmajevi će potom ugostiti i Grčku. Kompletan raspored do kraja kvalifikacija pogledajte u nastavku.

25. mart 2017., Bosna i Hercegovina – Gibraltar
9. juni 2017., Bosna i Hercegovina – Grčka
31. august 2017., Kipar – Bosna i Hercegovina
3. septembar 2017. Gibraltar – Bosna i Hercegovina
7. oktobar 2017., Bosna i Hercegovina – Belgija
10. oktobar 2017., Estonija – Bosna i Hercegovina

 

 

(N1)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *