Osman Križevac ponovo obradovao fudbalere kalesijske Bosne

Fudbaleri kalesijske Bosne dobili su  vrijednu donaciju koja će im pomoći u trenažnom i takmičarskom programu u okviru Druge lige FBiH „Sjever“. Naime, već tradicionalno svake godine prilikom odmoru u Bosni, Osman Križevac iz kalesijskog naselja Brda, zaposlen u švicarskom gradu Zug, posjeti Gradski stadion u Kalesiji i prigodnim poklon obraduje fudbalere Bosne.

Ovoga puta Križevac je kalesijskom drugoligašu donirao lopte i markere za trening, a nakon razgovora sa trenerom Ibrom Mahmutovićem obećao je iz Švicarske poslati kopačke za nekoliko igrača.

Križevac, koji je nekada igrao fudbal u Švicarskoj, kaže da je još uvijek aktivan, istina rekreativno,  i da na ovaj način želi podržati klub iz Kalesije, jer razumije u kakvom se stanju nalaze klubovi u našoj zemlji.

„Volim fudbal i svaki put kad dolazim kući na odmor iz Švicarske povezem nešto od sportske opreme koja može koristiti našem klubu. Za mene je to simbolično, a ljudima u klubu može biti od koristi. Razgovarao sam sa trenerom Ibrom Mahmutovićem koji mi je prenio informacije i potrebe kluba. Obećao sam da ću pomoći i  nadam se da će i drugi naši sugrađani koji rade u inostranstvu podržali rad Bosne i ostalih klubova“, kazao je Križevac.

Donaciju je u ime FK Bosna Kalesija preuzeo trener Ibro Mahmutović, koji se zahvalio Križevcu na dosadašnjoj pomoći i podršci ovom klubu.

„Veliko hvala našem Osmanu Križevcu koji nas svake godine obraduje poklonima i koji razumije naše potrebe i okolnosti u kojima radimo. Bilo bi lijepo kada bi imali više ljudi koji kao Osman razumiju situaciju i potrebe sportskih klubova kod nas. Obećao nam je pomoć i podršku i narednom periodu“, rekao je Mahmutović.

Pored Križevca, podršku nekadašnjem klubu pružio je i Sabit Alimanović, koji danas radi i igra fudbal u Njemačkoj. Alimanović je Bosni donirao nekoliko pari kopački.

Sabit Alimanović je jedan od boljih poslijeratnih igrača kalesijske Bosne koji je u karijeri nastupao za Zvijezdu iz Gradačca, Orašje, Olimpik iz Sarajeva i još nekoliko bh-a klubova.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: