NSBiH: Bez odluke o novom selektoru reprezentacije BiH

Na sjednici Izvršnog odbora (IO) Nogometnog saveza BiH (NSBiH) danas u Sarajevu nije donesena konačna odluka o statusu dosadašnjeg selektora seniorske reprezentacije BiH Mehmeda Baždarevića.

Generalni sekreta NSBiH Jasmin Baković istakao je nakon sjednice da je IO jednoglasno konstatirao da u kvalifikacjama za SP u Rusiji 2018. godine bh. reprezentacija nije ostvarila cilj.

“Ustanovljeno je da dosadašnjem selektoru Mehemedu Baždareviću istekao ugovor s odigravanjem posljednje utakmice u kvalifikacijama. Mi smo trenutno bez selektora A reprezentacije. Zadužen je Odbor za posredovanje i savjetovanje koji čine Ivica Osim, Duško Bajević i Sead Kajtaz, uključujući i savjetinka za nogometna pitanja Zvjezdana Misimovića da do 1. novembra ove godine utvrde i definiraju prijedlog za novog selektora koji će biti dostavljen Izvršnom odboru na razmatranje”, rekao je Baković.

Na pitanje da li postoji mogućnost da Baždarević ostane na klupi A selekcije, Baković je odgovorio da ništa nije isključeno.

“Niko ne kaže da Baždarević ne može biti ponovo selektor. Ovoga puta nema konkursa sve je u rukama Odbora. Nikoga do danas od mogućih kandidata nismo kontaktirali niti je bilo ko nas zvao”, naveo je.

Naredna sjednica IO NSBiH zakazana je za 10. novembar.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *