Egipat potvrdio meč sa Zmajevima u Innsburcku

Fudbalska A reprezentacija BiH prvu provjeru u 2014. godini u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu imat će 5. marta protiv Egipta. Preksinoć su i službeno utakmicu u Innsbrucku potvrdili iz egipatskog saveza, a prema nazvaničnim informacijama meč će se igrati od 18.30 sati.

“Još nismo dobili zvanično potvrdu satnice utakmice, ali nam je nagoviješteno da će to biti termin od 18.30 sati. Naime, istog dana reprezentacija Austrije igra u noćnom terminu, pa organizatori u Innsbrucku planiraju da se naš susret protiv Egipta odigra ranije”, potvrdio je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FSBiH, koji je sa sekretarom stručnog štaba Elmirom Pilavom jučer obavio sastanak sa selektorom Safetom Sušićem, uoči organizacije priprema za SP.

Inače, Sušić je ranije najavio da bi protiv Egipta mogao provjeriti dvojicu novih igrača, Anela Hadžića iz Sturma i Svena Tinu Sušića, s tim da prvotimac hajduka još nema dozvolu FIFA, iako je prije nekoliko mjeseci predao svu potrebnu dokumentaciju.

Što se tiče preostala dva kontrolna meča uoči nastupa na SP, izabranicima selektora Safeta Sušića vjerovatno će se suprotstaviti Obala Slonovače (30. maja) i Meksiko (3. juna). Istina, ugovori sa pomenutim reprezentacijama nisu potpisani, ali su blizu realizacije.

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *