Bosna u prvom kolu dočekuje Prokosoviće, Sloga gostuje kod Svatovca

Fudbaleri kalesijske Bosne na startu nove sezone za protivnika će imati Prokosoviće, dok će Sloga iz Tojšića gostovati kod Svatovca, odlučeno je prilikom jučerašnjeg žrijebanja takmičarskih brojeva Druge lige FBiH grupa “Sjever”.

Kalesijski fudbaleri, u sklopu priprema za početak nove sezone, već su počeli i sa odigravanjem prijateljskih utakmica. U prvoj test utakmici Bosna je sa 2:0 savladala Podrinje iz Tršića, dok su jučer na Gradskom sadionu u Kalesiji poraženi od Budućnosti iz Banovića sa 4:2.

Podsjećamo, Budućnost je protekle sezone bila prvaka Druge lige „Sjever“ ali je u razigravanju za ulazak u Prvu federalnu ligu poražena od Novog Travnika, tako da će i ove sezone igrati u drugoligaškom društvu.

U odnosu na prošlu sezonu, kada su izborili opstanak u posljednjem kolu, Bosna u novu sezonu ulazi sa promjenam u trenerskom ali i gračkom kadru. Novi trener kalesijskog drugoligaša je Ibro Mahmutović, koji je na klupi Bosne naslijedio Muhameda Avdića.

Od novih igrača u Bosnu su stigli Haris Bečić, iz Sloge Simin Han, Ismir Halilović i Admir Zulfić iz Sloge Tojsići, povratnik u ekipu je i Edvin Zulić, a tu je jos nekoliko mlađih igrača koji su se priključili  pripremama. U toku su razgovori sa još nekoliko igrača koje će uprava kluba pokušati dovesti u narednom periodu.

Ibro Mahmutović ističe da trenutno na raspolaganju ima 21 igrača, ali da je najveći problem predstavlja golman, s obzirom da je u dosadašnje dvije pripremne utakmice bio primoran na gol staviti Beriza Bećirbašića koji nema dovoljno iskustva za ovaj rang takmičenja.

Prema njegovim riječima, kalesijski fudbaleri će do početka sezone odigrati desetak prijateljskih utakmica u kojima će se iskristalisati najbolji sastav.

Već u naredni petak Bosna će imati kontrolnu utakmicu protiv Bijeljevca u Miljanovcima, u okviru obilježavanja godišnjice ovog kluba. Zatim slijede nastupi na turnirima u Vukovijama Donjim, Solini i Slavinovićima, gdje su, pored domaćina, učešće najavile ekipe koje se takmice u Drugoj ligi FBiH „Sjever“.

Inače, predstojeća sezona u Drugim ligama FBiH, koja starta sredinom avgusta, donosi reorganizaciju kojom će se od sadašnje četiri formirati dvije Druge federalne lige (Sjever i Jug). Šest najbolje plasiranih klubova iz sadašnje Druge lige FBiH „Sjever“ igrat će u zajedničkoj ligi sa klubovima iz Druge lige „Centar“, dok će ekipe od sedmog do četrnaestog mjesta nastupati u Međukantonalnoj ligi, gdje će se pored ekipa iz Tuzlanskog takmičiti i klubovi iz Posavskog kantona.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *