Automobilski gigant ‘ukrao’ prvog strijelca Prve lige FBiH

Proteklu sezonu u Prvoj ligi FBiH obilježio je sjajni napadač Bratstva Jasmin Mujkić.

Mujkić je postigao 21 pogodak, čak šest više od Dženana Haračića (NK Metalleghe BSI) i Mirnesa Salihovića koji su na kraju podijelili drugo mjesto na listi strijelaca.

I pored sjajnih partija odlučio je napustiti Bratstvo, te Bosnu i Hercegovinu. Svjestan da se od nogometa u našoj zemlji ne može živjeti otišao je u Njemačku te odmah dobio posao. Rekretivno, onako usput poslije posla će igrati nogomet, a novac zarađivati u automobilskom gigantu Toyoti.

“Potpisao sam ugovor na godinu dana sa SF Bachem – Rimlingen, klubom koji igra u nižem rangu takmičenja. Liga nije profesionalna, a oni su mi odmah i završili posao. Počinjem od 01.09. zvanično raditi u Toyotinom salonu automobila. Tako sam nešto i ciljao ovdje, jer mi je 30-ta godina i moramo razmišljati o budućnosti. Neće uvijek biti fudbala”, priča Mujkić, skromni momak čiji slučaj vjerovatno najbolje opisuje drugi rang bh. nogometa.

Imao je ponuda nakon sezone iz snova. Ipak, izabrao je ranije Njemačku i odluku nije htio mijenjati.

“Imao sam ponudu jednog menadžera koji žvi u Holandiji, a naš je čovjek, iz Lukavca. Htio je da me vodi u Grčku, međutim odbio sam jer želim ovdje da budem sa svojom porodicom zbog koje sam i došao u Njemačku, te želim ovdje da nastavim svoj život. Za mjesec dana sam riješio stvari što neko ne može da riješi godinama. To vam valjda dovoljno govori”, dodao je nekadašnji član Slavena, Bratstva i Sloboda u razgovoru za SportSport.ba.

(SportSport.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *