Enes Idrizović izabran za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija (UŽIVO)

09:50 – Završena je 2.vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

09:46 – Vijećnici su sa 14 glasova ZA izabrali Enesa Idrizovića (NLASDŽ) za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija

09:42 – Hajrudin Huseinović (sekretar vijeća) – Vanredna sjednica se može održati u kraćim rokovima, nego kako je predviđeno poslovnikom, a njen dnevni red se može predložiti na samoj sjednici. Vanredna sjednica može, ali i ne mora imati dnevni red prije sjednice. Ukoliko predsjedavajući ili zamjenik odbiju sazivanja sjednice, najmanje jedna treći vijećnika može uputiti zahtjev za sazivanje i održavanje sjednice Općinskog vijeća. Predsjedavajući ili zamjenik imaju rok od 20 dana da sazovu sjednicu. Sjednica se može održati i u ranije predviđenom roku, ukoliko predsjedavajući ili zamjenik odbiju sazivanje sjednice vijeća

09:40 – Senad Šmigalović (SDP) – Imajući u vidu da su pojedini mediji raspravljali o legalnosti današnje sjednice zatražio je od sekretara vijeća Hajrudina Huseinovića da pojasni da li je sjednica sazvana u skladu sa poslovnikom.

09:39 – Vijećnici su usvojili predloženi dnevni red

09:36 – Galib Softić je predložio dnevni red 2.Vanredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija. Za ovu sjednicu predložena je jedna tačka dnevnog reda: Izbor predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija. Prijedlozi za predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija su: Enes Idrizović (NLSDŽ) i Damir Husić (GDS).

09:35 – Usvojena je Odluka da sjednicom predsjedava Galib Softić (SDP)

09:35 – Mensur Hukić (NLSDŽ) je predložio Odluku da Galib Softić predsjedava današnjom sjednicom

09:34 – Nakon pauze nastavljena je 2.Vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

09:20 – PAUZA

09:19 – Galib Softić (SDP) je odredio pauzu, kako bi se vijećnici dogovorili ko će u nastavku predsjedavati sjednicom vijeća

09:18- Usvojen je zaključak o opravdanosti održavanja Vanredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

09:16 – Mensur Hukić je obrazložio, a vijećnici su sa 14 glasova ZA prihvatili zaključak

09:14 – Vijećnici su jednoglasno prihatili predložene zaključke Mensura Hukića (NLSDŽ)

09:12 –  Mensur Hukić (NLSDŽ) prijdlozi zaključka: “da se navedu razlozi održavanja vanredne sjednice, da se glasa o opravdanosti održavanja sjednice, da se glasa o održavanju vanredne sjednice. Ukoliko Općinsko vijeće prihvati zaključke predlažem da se donese Odluka o izboru vijećnika koji će predsjedavati sjednicom”, rekao je Hukić

09:12 – Sjednici ne prisustvuju vijećnici SDA, GDS-a i BPS-a.

09: 12 – Galib Softić je predložio dnevni red 2.vanredne sjendice općinskog vijeća

09:09 – Sjednicom će predsjedavati Galib Softić (SDP)

09:08 – U sali za sjednice trenutno se nalazi 14 vijećnika.

09:05 – U međuvremenu su u sali ušli: Mensur Hukić, Enes Idrizović (NLSDŽ), Galib Softić i Senad Šamigalović (SDP) i Semir Mujkanović (BPS)

09:02 – Još uvijek se u sali za sjednice nisu pojavili svi vijećnici. Prisutno je 9 vijećnika: Mujo Kadić i Huso Atlagić (NLSDŽ), Suad Musić i Sejfo Trgovčević (A SDA), Damir Džafić i Armin Karić (SDP), Ramiz Baručić (SBiH), Amin Hodžić (SBB), Elvir Brkić (samostalmni vijećnik).

08:58 – Očekuje se početak Vanredne sjednice Općinskog vijeća Kalesija za koju je predložena samo jedna tačka dnevnog reda: Izbor predsjedavajućeg općinskog vijeća Kalesija.

Nakon što je zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija Jasmin Osmančević u subotu, 30.septembra, prekinuo 7.redovnu sjednicu vijeća, prije usvajanja dnevnog reda,m vijećnička većina okupljena oko općinskog načelnika za danas je zakazala Vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija.

Vanredna sjednica će početi u 9 sati. Na dnevnom redu ove sjednice je izbor predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *