U Zvorniku održana treća radionica o novinarstvu

Mladi iz Kalesije i Zvornika, njih 10, okupljeni oko projekta “Mladi sa stavom”koji realizuju radio stanice “Feral”, Kaleija i “Osvit”, Zvornik ,  uče kroz treninge Media centra iz Sarajevo, da napišu novinarski tekst i snime sagovornike.

U Zvorniku je u subotu, 20. aprila, u hotelu “Central” u Zvorniku, održana treća radionica iz ovog projekta. Ovaj put su sa predavačem Dinom Ćatovićem, iz sarajevskog Media centra,  mladi učesnici iz Kalesije i Zvornika, učili kako montirati snimljeni razgovor i pripremiti ga za emitovanje.

Priče koje mladi učesnici iz Zvornika i Kalesije budu realizovali emitovaće se, kako je  projektom „Mladi sa stavom“  planirano, u serijalu  „Spajanje mladih – razmjena pozitivnih priča iz Kalesije i Zvornika“,  u emisijama na dvije radio stanice u ova dva grada.

Na prethodna dva treninga mladi su zajedno učili osnove radijskog novinarstva, šta je vijest i  kako se pravi emsiija, a sada – i kako se montiraju snimljeni sadržaji.

Cilj projekta je spajanje mladih iz različitih sredina, zajednički medijski rad: snimanje, pisanje, objavljivanje sadržaja koji mladi snime i emitovanje  na radio stanicama “Feral” i “Osvit”, te na društvenim mrežama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: