Servisne informacije za četvrtak, 20.juni 2019. godine

Područje Tuzlanskog kantona sinoć je zahvatilo jako nevrijeme, sa kišom i grmljavinom. Obilnih padavina, kiše i grmljavine bilo je i na području općine Kalesija, gdje su građani oko dva sata bili bez snadbijevanja električnom energijom. Iz Službe civilne zaštite općine Kalesija saznajemo da osim nestanka struje nije bilo većih problema na području kalesijske općine.

Usljed obilnih padavina u Tuzli odvodi nisu mogli prihvatiti veliku količinu vode zbog čega je na kratko došlo do plavljenja nekoliko raskrsnica u gradu. Najteže je bilo na raskrsnici kod Elektrodistribucije, gdje je nekoliko automobila  bilo zarobljeno u vodi, zbog čega je intervenisala i Vatrogasna jedinica. Pored zadržavanja vode na ulicama, jak vjetar lomio je grane, ali srećom većih posljedica nije bilo.

Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 9 krivičnih djela. Dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća, u kojima su povrijeđene 4 osobe. Zabilježen je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija evidentirano je izvršenje jednog krivičnog djela. Nije bilo saobraćajnih nesreća, niti narušavanja javnog reda i mira.

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.

Ljekari i medicinski tehničari u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 43 pregleda.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Hrasno Gornje i Donje Hrasno, Brdo i Babina Luka, Rainci Donji od raskrsnice u Raincima Gornjim do Ciglane – Hrastovi, Vukovije Gornje, Subašići, Ćive i Masle II i Hadžići u Petrovicama Gornjim, Jelovo Brdo, Gojčin, Mahmutovići i Gaj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: